ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΡΤΡΑΙΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «HUMAN EXCELLENCE» ΤΗΣ QINGHUA LIN ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ S.G ART GALLERY

Της Αντωνίας Τρουμπούκη

         Η έκθεση πραγματοποιείται από 13-12 έως12-1/2019,υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδος Κίνας Παρευρέθη πλήθος κόσμου. Μείναμε έκπληκτοι όσοι την επισκεφθήκαμε. Διάχυτη ήταν η εικαστική μελωδία χρώματος και ρυθμού, μέσω των πνευματικών αναζητήσεων της καλλιτέχνιδος. Η πειθαρχημένη συστηματοποίηση της αναβαθμισμένης εργασίας της έστρεψε το ενδιαφέρον της σε νέες μορφές έκφρασης ,τις οποίες θαυμάσαμε με την αίσθηση δροσιάς και χάρης ολάνθιστου περιβολιού, με την γοητεία και πρωτοτυπία της ιδιαίτερης ματιάς της.                          

     Συνδίασε την δυτική ανθρωποκεντρική σκέψη αλλά και την ταύτιση του νου και του περιβάλλοντος ως βιωματική κινέζικη αντίληψη. Αποτύπωσε με τον δικό της άμεσο και αισθαντικό τρόπο την ιδιοσυγκρασία χαρακτήρων. Τα δομικά στοιχεία του έργου της ήταν η δυναμική εκφραστικότητα των γραμμών, με τις αέρινες λαζούρες, που θύμιζαν την κινεζική καλλιγραφία, οι ρυθμοί έκφρασης των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του προσώπου με πλαστικότητα γραφής ,τονικότητες και ταλαντώσεις της έντασης και πυκνότητας του χρώματος, με τα φωτίσματα και τις σκιάσεις στους όγκους της ζωγραφικής φόρμας.                                           Η έκθεση δημιούργησε μέσα μας ευχάριστη γοητεία ,αφού όλα δημιουργούσαν εναρμονισμένες σχέσεις ποιητικής αποτύπωσης.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης κ. Γεώργιος Κλουβάτος μας μίλησε για την εικαστική συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και μεταξύ των άλλων είπε: «Η ανερχόμενη Κινέζα εικαστικός Qinghua Ioanna Lin, δημιουργεί πορτρέτα προσωπικοτήτων

του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού που κέρδισαν την αιωνιότητα μέσω της αριστείας,

εμπνέοντας και επηρεάζοντας ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ των πορτρέτων αυτών είναι :

Μaria Callas, Princess Diana, Andy Warhol, John Lennon, Frida Kahlo, Marilyn Monroe,

Vincent van Gogh, Coco Chanel, David Βowie, Elizabeth Taylor, Shanmao, Ζhang Guorong,

Πρόκειται για τη πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, στην οποία

παρουσιάζει 35 έργα με μελάνι και ορυκτές χρωστικές σε κινέζικο χαρτί Xuan Zhi

επικολλημένο σε καμβά»

Η κα.QinghuaLin μας είπε χαρακτηριστικά:

“Στο παρελθόν, σπάνια φιλοτεχνούσα πορτρέτα, επειδή μερικές φορές ήταν δύσκολο να

αντικρύσω τα μάτια των άλλων, όπως κάποιες φορές δυσκολεύομαι να αντιμετωπίσω τον

εαυτό μου. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να μεταδίδει όλων των ειδών τα μηνύματα και τα

συναισθήματα. Όταν θρηνεί, αναβλύζει δάκρυα, όταν οργίζεται, παίρνει τη μορφή της

μαύρης τρύπας του σύμπαντος, που μπορεί να σε καταπιεί”.

“Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ πολυδιάστατο και προηγμένο πλάσμα. Τα ανθρώπινα όντα

είναι η απόδειξη της ύπαρξης ανώτερης ζωής, ενώ η εικονογραφία αντικατοπτρίζει την ίδια

την εποχή”.                                                                  

     Από μέρους του Συνδέσμου Ελλάδος Κίνας, μέσω της συμμετοχής μας, νοιώθουμε ότι αποτίσαμε φόρο τιμής, τόσο στις εξαίρετες προσωπικότητες, που άφησαν φωτεινή γραμμή στο ουράνιο στερέωμα της πορείας της ζωής τους, όσο στη χαρισματική καλλιτέχνιδα , καθώς και σε όλους τους παράγοντες που βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία μας προσέφερε αισθητική μέθεξη. Παράλληλα δημιουργήσαμε γέφυρες εμπράγματης συνεργασίας με την καλλιτέχνιδα στην οποία ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στο έργο της.

Η Qinghua Ioanna Lin γεννήθηκε στην επαρχία Guangdong, στη Νότια Κίνα. Ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Σπούδασε ζωγραφική σχέδιο και Ιστορία της Τέχνης στην Guangzhou Academy of Fine Arts . Είναι κάτοχος πτυχίου Master of Arts από την Guangzhou Academy of Fine Arts και διετέλεσε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Guangdong Baiyun. Αρχικά, τα έργα της επικεντρώνονταν γύρω από την παραδοσιακή κινέζικη ζωγραφική, ενώ στην πορεία ασχολήθηκε με την μοντέρνα Κινέζικη καλλιγραφία και την σύγχρονη ζωγραφική με κινέζικες παραδοσιακές τεχνικές, μελάνι σε χαρτί, ακουαρέλα καθώς και με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.