ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2014

Παρουσία πλέον των 380 ατόμων, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2014, ο Σύνδεσμός μας γιόρτασε την Ελληνική μαζί με την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Το 2014 για τους φίλους μας του Κινέζους είναι το «Έτος του Αλόγου» που συμβολίζει την ταχύτητα, τα ταξίδια, την δύναμη, την ευτυχία και τα πλούτη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχότητα του νέου Πρέσβη της Λ. Δ. της Κίνας κύριος Zou Xiaoli με την σύζυγό του, όλα τα ανώτατα στελέχη της πρεσβείας της Κίνας, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.

Παρευρέθησαν επίσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι Υφυπουργοί κ.κ. Αθ. Σκορδάς και Ζωή Μακρή, ο τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.α. Φρ. Φραγκούλης, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Δήμου Αθηναίων και Αντιδήμαρχος κ. Φ. Προβατάς, η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γ. Δεσποτοπούλου και σημαίνοντα πρόσωπα από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο.

Όπως στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση (όπου ο Πρόεδρός μας για να τιμήσει το Κινέζικο Έτος του Φιδιού είχε φέρει έναν … μεγάλο άσπρο πίθωνα!), έτσι και φέτος ο κ. Α. Ποταμιάνος για τον εορτασμό του Κινέζικου Έτους του Αλόγου έφερε έως την είσοδο του ξενοδοχείου ένα πανέμορφο άλογο, με το οποίο φωτογραφήθηκαν ο Πρέσβης, ο ίδιος ο Πρόεδρος και πολλοί εκ των παρισταμένων.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Α΄ Αντιπροέδρου και συντονίστριας της εκδήλωσης κας Αμαλίας Ματιάτου. Συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Ποταμιάνου. Ακολούθησε η μεστή και εγκάρδια ομιλία του νέου Πρέσβη της Κίνας κ. Zou Xiaoli  και οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με σύντομες ομιλίες από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Κατά την διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε επίδειξη πολεμικών τεχνών κουνγκ-φου από τις Σχολές Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy και τον Sifu Ευ. Βασιλάκη, καθώς και τα παιδιά της Πανελλήνιας Ένωσης Wushu Kung Fu του Master Δ. Αθανασίου, κινέζικους χορούς από την σχολή Μαρίας Κανατσούλη, κινέζικα τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν νεαρές Κινέζες (αλλά και “Τα παιδιά του Πειραιά” στα Ελληνικά!), μουσική από παραδοσιακό κινέζικο όργανο από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας. Εν συνεχεία το συγκρότημα Κουρήτες του Κρητικού Λαογραφικού Ομίλου Μ. Παττακού χόρεψε λεβέντικους Κρητικούς χορούς και τέλος το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη του Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, μας προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.

Παραθέτουμε links με αναφορά στην εκδήλωσή μας: του άρθρου του Χρυσού Χορηγού μας gbtimes,: http://gbtimes.com/life/year-horse-gallops-athens , καθώς και την επίδειξη πολεμικών τεχνών από την Σχολή Evangelos Wing Chun Kung Fu Academy:  https://vimeo.com/87190797