ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ HSK – ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των διπλωμάτων HSK στην Πρεσβεία της Κίνας, σε θερμή ατμόσφαιρα, παρουσία 350 περίπου ατόμων.

Πρώτος ομίλησε ο Πρέσβης της Κίνας, κος Du Qiwen, ο οποίος, με αφορμή την τεσσαρακοστή επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, αναφέρθηκε για άλλη μία φορά, στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των χωρών μας. Αναπόλησε την προηγούμενη θητεία του στην Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα, προ 36 ετών. Συνεχάρη τους μαθητές που τους θεωρεί το μέλλον και την ελπίδα για την σύσφιξη των διμερών μας σχέσεων, και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ελλάδας – Κίνας για την σημαντική συμβολή του. Κλείνοντας ευχήθηκε εκ μέρους του Κινεζικού λαού να έχει η Ελλάδα ένα λαμπρό μέλλον σαν τον ήλιο της Μεσογείου.

O πρόεδρος του Συνδέσμου κος Ανδρέας Ποταμιάνος, στην σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία των εξετάσεων, συνεχάρη τους επιτυχόντες, τόνισε ότι οι γνώσεις που αποκομίζουν θα τους βοηθήσουν σημαντικά στην σταδιοδρομία τους, επανέλαβε ότι η Κίνα, που αισθάνεται πιο κοντά στην Ελλάδα από ότι γειτονικές μας χώρες, θα επενδύσει στην Ελλάδα ώστε να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση. Τελειώνοντας ευχαρίστησε τον Πρέσβη και το επιτελείο του για την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν.

Μετά τις ομιλίες, ο Πρέσβης της Κίνας κος Du Qiwen επέδωσε τα διπλώματα σε κάθε ένα από τους 150 περίπου παρευρεθέντες μαθητές-κατόχους διπλωμάτων HSK από το επίπεδο 1 έως και το 5 και έδωσε την ευκαιρία στα περισσότερα παιδιά να φωτογραφηθούν μαζί του.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν κονκάρδες, πληροφοριακό υλικό για την σύγχρονη Κίνα, καθώς και ελαφρά εδέσματα και αναψυκτικά. Την εκδήλωση κάλυψαν ιδιωτικά και κρατικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.