ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ TAI-CHI

          IMG_7518                                                                    

     Του Δημήτρη Τσολακίδη

                                                                                      (ΥπευθύνουFlowtaijicenter)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ανοιχτή Ημέρα Επιδείξεων Τάι Τσι την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στην Αργυρούπολη.

Στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Συνάντησης του TaijiJingXiuTangUnionπου έγινε φέτος στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές επιδείξεις Τάι Τσι και εκδηλώσεις πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας-Κίνας.

Στις επιδείξεις συμμετείχαν Δάσκαλοι και μαθητές του JingXiuTang από 4 χώρες (Κίνα, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία).

Ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας ήταν η παρουσία του ΔασκάλουZhouZhongfu, Ιδρυτή του JingXiuTang, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δάσκαλο με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση στο Τάι Τσι, πρωταθλητή στα Taolu και στα PushingHands στην Σανγκάη και γνήσιο συνεχιστή της παράδοσης του Γου στυλ Τάι Τσι Τσουάν από τη γενεαλογική γραμμή του φημισμένου MaYueliang.

Μαζί του οι LiYawen, Δ.Τσολακίδης, R.Carretti, M.Chan και μαθητές από την Κίνα, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αγγλία παρουσίασανΦόρμες και PushingHands από το Γου στυλ Τάι Τσι Τσουάν και όχι μόνο.

Ξεχώρισε η Φόρμα του Σπαθιού για δύο άτομα, τα PushingHands και η Φόρμα της Βεντάλιας η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εκτός Κίνας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε, επίσης, η Φόρμα της Λόγχης και η Γρήγορη Φόρμα του Γου στυλ Τάι Τσι Τσουάν.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δρώμενα πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας-Κίνας.

Η παραδοσιακή Τελετή του Τσαγιού και η Κινεζική Καλλιγραφία γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους και έδωσαν ένα μοναδικό χρώμα από Ανατολή.

Οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί αντίστοιχα, παρέσυραν τους φιλοξενούμενους από την Κίνα, οι οποίοι έσπευσαν να πιαστούν σε κύκλο και να ακολουθήσουν τα βήματα με ενθουσιασμό!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβε
ίας, Κος ZhangZhan, ο οποίος στον εναρκτήριο λόγο του εξήρε τη σημασία της εκδήλωσης και έδωσε συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσολακίδη και το FlowTaijiCenter για τη διοργάνωση, ο Πρόεδρος του Κλιμακίου Β. Ελλάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ-Φου, Κος Κωνσταντίνος Χαυτίκης, η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας, Κα Αντωνία Τρουμπούκη και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αργυρούπολης, Κος Γιώργος Καλιντέρης.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στις ιστοσελίδες:

www.jingxiutang.eu

www.facebook.com/jxtunion

www.facebook.com/flowtaiji

www.flowtaiji.gr

IMG_0003

IMG_7767 (1)

IMG_7999