ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2019

Παρουσία περί των 350 ατόμων, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ο Σύνδεσμός μας γιόρτασε την Ελληνική μαζί με την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο CARAVEL. Το 2019 για τους φίλους μας του Κινέζους είναι το «Έτος του Χοίρου» που συμβολίζει την αισιοδοξία, την καλοτυχία και τον πλούτο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβης της Λ. Δ. της Κίνας κυρία Zhang Qiyue, ανώτατα στελέχη της Πρεσβείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και μέλη του Συνδέσμου μας.

Παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΝΔ, εκπρόσωποι κομμάτων, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Μετά το καλωσόρισμα από την Α’ Αντιπρόεδρο και διοργανώτρια της εκδήλωσης κυρίας Αμαλίας Ματιάτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια μίλησε η Πρέσβης κυρία Zhang Qiyue. Στο τέλος της ομιλίας της, πρόσφερε στους παρευρισκόμενους κόκκινα κουκλάκια-γουρουνάκια για τον εορτασμό του Έτους του Χοίρου.

Ο Πρόεδρος κ. Ποταμιάνος, τηρώντας την παράδοση που έχει καθιερώσει, έφερε στην εκδήλωση το τιμώμενο ζώο: 2 χαριτωμένα γουρουνάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην αγκαλιά δύο μελών μας και μετά από μικρή ευχάριστη αναστάτωση, γρυλίσματα, γέλια και πολλές φωτογραφίσεις, οδηγήθηκαν πάλι στα κλουβιά τους.

Κατά την διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε:

  • Την εντυπωσιακή Φιλαρμονική του Πολεμικού Αεροπορίας με τους υψίφωνους κα Ευδοκία Μωυσίδου και κ. Χρήστο Δεληζώνη υπό την Διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου
  • Κινεζικούς χορούς από μικρά Κινεζάκια
  • Μακεδονικούς χορούς από τον Σύλλογο Λυγκηστών της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών
  • Αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Kung Fu του Master Κώστα Μαθιόπουλου οι οποίοι παρουσίασαν τον χορό του Λιονταριού και διάφορες φόρμες Kung Fu
  • Παραδοσιακούς Χορούς από τον Πολιτιστικό σύλλογο Υπάτης «Αινιάνες»
  • Κρητικούς χορούς από τον Σύλλογο Κρητών Σαλαμίνος «Μεγαλόνησος»

Στο τέλος, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου έκοψαν την βασιλόπιτα.

Την εκδήλωση κάλυψαν ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ καθώς και άλλα ελληνικά και κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης..

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όσους, μέλη Δ.Σ., ιδιώτες και εταιρείες, προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά μας.