ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2018

Σε κλίμα εγκαρδιότητας και φιλίας, με την συμμετοχή μελών μας, επισήμων και πλήθος κόσμου, γιορτάσαμε και φέτος στις 18 Μαρτίου (16 Φεβρουαρίου για την Κίνα) στο ξενοδοχείο Κάραβελ, το Έτος του Σκύλου ή το Έτος 4716 από την βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3000 π.Χ.).

Προμηνύεται καλότυχο το Νέο Έτος, αφού το συμπαθητικό ζώο συμβολίζει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του την πίστη, την υπευθυνότητα, την φιλία, την εντιμότητα, την αγάπη και την αφοσίωση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ποταμιάνος και η Α΄ Αντιπρόεδρος κα. Αμαλία Ματιάτου αναφέρθηκαν στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύνδεσμος παρά τις δύσκολες συγκυρίες, και δήλωσαν ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν για την επίτευξη των στόχων του.

Ο Πρέσβης κ. ZouXiaoLi υπογράμμισε την σημαντικότητα της χώρας μας σαν ένα δυνατό εταίρο της Κίνας και τόνισε ότι ο Σύνδεσμός μας μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και να συνεισφέρει θετικά στην μεγάλη πορεία για την προώθηση και σύσφιξη των σχέσεων Δύσης και Ανατολής.

Στη συνέχεια, ο κ.Πρέσβης εξαίροντας την συμβολή του Συνδέσμου στην προώθηση της φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Κίνας κατά τα 62 χρόνια της παρουσίας του, ανάγγειλε την βράβευση από τον Σύνδεσμο Φιλίας Κίνας-Ξένων Κρατών τόσο του Συνδέσμου, όσο και του Προέδρου του κ.Α.Ποταμιάνου και της Α’ Αντιπροέδρου κα Αμ. Ματιάτου – η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος του. Στους βραβευθέντες απένειμε τιμητικό Δίπλωμα, αναμνηστική πλακέτα και ανθοδέσμη.

Ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε:

  • την Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας με τραγούδια από τους υψίφωνους κα Ευδοκία Μωυσίδου και κ. Σταύρο Σαλαμπασόπουλο
  • Κινεζικούς Χορούς από τις χορεύτριες WangYaoκαι XuZhihue
  • από τον Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Κουνγκ-Φου του Δάσκαλου Κ. Μαθιόπουλου τον Χορό του Λιονταριού και επίδειξη Κινεζικής Πολεμικής Τέχνης Σαολίν από μικρούς αθλητές
  • Κρητικούς χορούς από την Ένωση Κρητών Ν. Ιωνίας
  • Μικρασιατικούς χορούς από το Χορευτικό Εργαστήρι Ν.Ιωνίας
  • Δωδεκανησιακούς χορούς από την Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου και τραγούδι από την Ευαγγελία Ξενοπούλου.

Η ωραία βραδιά έκλεισε με την κοπή της πίτας από τον κ.Πρέσβη και το Δ.Σ. του Συλλόγου.

«Χαρούμενο και Ειρηνικό Έτος 2018!…»